Wat doet het Ouderenfonds (met mijn donatie)?

Om te weten wat wij voor ouderen kunnen betekenen met jouw donatie moet je het volgende weten. Oud worden wil iedereen, maar oud zijn is niet altijd gemakkelijk. Als mensen om je heen wegvallen, je niet meer overal naartoe kunt of veel zorgt voor je partner kan het gebeuren dat je steeds minder mensen ziet. Je bent vaker alleen dan je zou willen.

Dit overkomt meer mensen dan je denkt. In Nederland wonen circa 3,6 miljoen ouderen, bij 500.000 van die ouderen is de situatie schrijnend. Deze ouderen hebben een kleine sociale kring en hebben minimaal sociaal contact.

Het Ouderenfonds doorbreekt de eenzaamheid. Ouderen kunnen meedoen met activiteiten waar ze nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen meemaken. Daardoor hebben ouderen het gezellig met mensen uit hun buurt, gaan ze gemakkelijker de deur uit, blijven in beweging en komen weer thuis met verhalen.

Jouw donatie gaat naar de gewone dingen die het leven leuk maken en zin geven. Te denken valt aan onze volgende projecten:

 

OldStars
Oldstars is een van de grootste successen bij het Nationaal Ouderendfonds. Oldstars spant zich in om (team)sport voor ouderen mogelijk te maken en te houden. Hierbij is winnen alleen niet het belangrijkste maar name de gezelligeheid en sociale contacten spelen een grote rol. Oldstars is begonnen met een aangepast spelvariant voor voetbal welke is overgenomen door de KNVB. Anno 2023 is OldStars uitgegroeit naar 14 verschillende spelvormen van hockey tot ruby maar bijvoorbeeld ook tafeltennis. In totaal zijn er nu 647 clubs aangesloten en hopen we met jouw hulp verder te kunnen groeien


Meer weten

 

Samen Breien
Wekelijks komen er bij de ruim 120 breiclubs duizenden ouderen bij elkaar om bij te kletsen en natuurlijk om te breien. Voor veel van deze ouderen is dit het lichtpuntje en het belangrijke sociale contactmoment in de week. 


Meer weten

 

PlusBus
Het ouder worden gaat helaas voor velen ook gepaard met een afname van mobiliteit. Nadat het moeilijker wordt om te blijven staan raak je ook je rijbewijs kwijt omdat de ogen te ver achteruitgaan. Voor vele ouderen betekend dit dat de wereld ineens een stuk kleiner wordt. Gelukkig rijden er in Nederland al ruim 100 bussen van het Ouderenfonds rond. Met de bus gaan ouderen op stap naar een uitje als het strand een museum of gewoon de supermarkt. Deze bussen worden gerund door ruim 3000 lokale vrijwilligers. Met de bussen bereiken we nu al z'n 30.000 ouderen. Met jouw deelname of donatie kunnen wij meer bussen laten rijden.

 

Meer weten

 

Overige Projecten
Bovenstaande projecten zijn maar een greep uit het assortiment van projecten en diensten die het Nationaal Ouderenfonds levert voor onze Ouderen in Nederland. Wil je meer weten over het Nationaal Ouderenfonds en/of haar projecten en diensten klik dan op button hier beneden.

 

Meer weten