Inspiratie voor jouw kerstactie

Wil je heel graag geld inzamelen voor het Nationaal Ouderenfonds maar heb je nog geen idee wat je dan precies kan doen en/of organiseren? Bekijk dan deze ideeën voor acties, wellicht zit er iets bij wat je graag zou willen doen of geeft het inspiratie voor je eigen idee!

Organiseer een Santarun
Een sponsorloop is leuk maar een Santarun is leuker! Laat iedereen in een kerstmannen of -vrouwen pak aan de start verschijnen en loop een mooie route dwars door jouw stad of dorp heen. Gegarandeerd dat jullie de aandacht trekken, misschien zelfs nieuwe sponsoren... 

Bak koekjes
Wat is nou lekkerder dan zelfgebakken koekjes? Juist, helemaal niks! Pak de koekjes mooi in en verkoop ze aan je opa, oma, buurvrouw, meester of andere zoetekauw. 

Organiseer een kerstmarkt
Zet de glühwein en levende kerststal maar alvast klaar, want iedereen houd van een kerstmarkt. Vraag de mensen achter de kraampjes om een vaste bijdrage voor het Nationaal Ouderenfonds en laat het feest losbarsten.

Knutsel je eigen kerstkaarten
Een kerstkaart waar moeite in gestoken is wil iedereen wel geven maar niet iedereen heeft daar de tijd voor. Ga eens een middagje knutselen en verkoop die kaarten, iedereen is blij met die kaarten en jij hebt een mooi bedrag opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds. p.s. Wanneer je de kerstkaarten hebt verkocht wijs je kopers dan ook eens op de kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds, kijk voor meer informatie op ouderenfonds.nl

Organiseer een veiling
Heb jij spullen in huis die je eigenlijk niet gebruikt en wel wegkunnen? En hebben jouw collega's, klasgenoten of vrienden precies hetzelfde probleem? Organiseer dan een veiling, eenmaal, andermaal… Verkocht!

Haal statiegeldblikjes en -flesjes op
Tegenwoordig zit er op bijna alle blikjes en flesjes statiegeld, wat statiegeld flessen en blikjes verzamelen een eitje maakt. Zet een doos op werk, bij de sportvereniging of buurthuis en hang er een briefje bij dat je voor het Nationaal Ouderenfonds inzamelt. (zie de toolkit voor een poster die je zo kan downloaden)

Organiseer een dansmarathon
Maak een afspeellijstje met alleen maar dansbare nummers en ga lekker los met een dansmarathon! Vraag mensen te doneren per gedanst kwartier of half uur. Wie houd het het langste vol?