Kerst kan niet vroeg genoeg beginnen!

Wat doe jij met kerst? Het is de vraag die wij elkaar allemaal stellen rond deze tijd. Toch voelen veel ouderen zich met kerst extra eenzaam. Zij zijn niet meer mobiel of de eigen kring is een heel stuk kleiner geworden. Het Ouderenfonds organiseert daarom jaarlijks tal van kerstactiviteiten. Van kerstkaarten, kerstconcerten en kerstdiners voor wel 5000 ouderen. Om dit te blijven doen hebben we jouw hulp nodig.

Organiseer hier jouw eigen kerstactie en haal geld op voor het Ouderenfonds. Denk hierbij aan een kerstmarkt, het inleveren van lege flessen of jouw eigen gebakken cakejes verkopen,niets is te gek.

Download via de toolkit een poster of logo om jouw actie nóg professioneler te maken

Wil je graag een actie opzetten maar heb je nog geen idee wat je dan wilt doen? Speciaal voor jouw hebben we wat ideeën op een rijtje gezet om wat inspiratie op te doen. Ga hier naar de inspiratiepagina. 

Ook hebben we wat tips op een rijtje gezet voor het zoeken naar sponsoren, zo maak je van jouw actie een succesvolle actie!

Heb je al een idee hoe je je actie gaat insteken? Helemaal top, waar wacht je nog op? Maak nu je actie aan!

Lees meer Lees minder

Draag jij graag je steentje bij aan de maatschappij en wens jij ouderen in Nederland ook een warme kerst toe? Twijfel dan niet langer, schrijf je in en laat je sponsoren.

Start actie
  Bekijk alle
04/08/2023 | 12:00

We zijn live!

Terwijl jij je tent wellicht nog aan het opzetten bent, nog lekker van de zon en een ijsje aan het genieten bent of een andere zomerse activiteit onderneemt, is het Ouderenfonds al druk bezig met kerst. Wij willen heel graag dat alle ouderen met of rond kerst samen kunnen zijn, daarom organiseren we o.a. kerstdiners en kerstconcerten en zorgen we met de kerstkaartenactie ervoor dat ouderen toch dat fijne kerstmomentje hebben. Dit allemaal organiseren kost tijd en dat is waarom kerst niet vroeg genoeg kan beginnen!  Deze activiteiten zijn natuurlijk erg kerst-gerelateerd maar het Nationaal Ouderenfonds zet zich het hele jaar door in door verschillende activiteiten te organiseren. Zo gaan we in de zomer naar het strand, zorgen we er met de PlusBussen voor dat ouderen samen bijvoorbeeld boodschappen kunnen doen en zorgen we er met OldStars voor dat ouderen samen fit en vitaal blijven. Aan jou de vraag om alvast na te denken over een kerstactie, verzin iets leuks wat je kan doen voor het Ouderenfonds om geld op te halen voor ouderen zodat wij het hele jaar door leuke momenten kunnen organiseren. Wil je wel helpen maar weet je nog niet precies wat je wil doen? Kijk dan bij de inspiratie voor een idee of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.Kom snel in actie voor het Ouderenfonds want warmte kent geen seizoen!
5
04/10/2023
10:15

Matthijs

Aan: Knutselen voor kerst
Bekijk alle

In Nederland wonen circa 3,6 miljoen ouderen. Door afnemende gezondheid en het wegvallen van naasten wordt hun sociale netwerk steeds kleiner en ligt eenzaamheid op de loer. Nederland telt op dit moment z'n 500.000 ouderen waarbij de situatie schrijnend is. Deze ouderen hebben minimaal sociaal contact. Het Ouderenfonds zorgt voor verbinding en organiseert activiteiten om ouderen blijvend in verbinding te laten zijn met de mensen om zich heen. Want oud worden doe je samen!